Historie

Hattens historie

Dagtilbuddet Hatten i Hvam, har eksisteret siden den 1 august 2012.

Historien begyndte med at botilbuddet Hjertebo blev etableret på grunden ved siden af Hvam skole. Hjertebo er et botilbud, men udviklingshæmmede borgere. De skal også ha’ et dagtilbud. Så opstod ideen med at etablere et dagtilbud i Gl. Hvam skole, som stod ubrugt om dagen, pga skole lukningen 5 år tidligere.

Så blev Margit Skov og Poul Møller spurgt om de ville starte et dagtilbud op. De grublede lidt på ideen, men hvorfor ikke.! Lad os gøre det besluttede de.
De undersøgte hvilke krav og tilladelser der skal være i forbindelse med et dagtilbud. Hvad skulle værdigrundlaget være, samt hvilken sammensætning af borgere, og hvilke aktiviteter dagen kunne indeholde.

Der blev sendt ansøgning ind til Viborg kommune om tilladelse til opstart af dagtilbud til udviklings hæmmede lovgivningens § 103 og 104, som det lykkedes at få godkendt 3 gang, 3 uger inden planlagt opstart den 1 august 2012. Samtidig blev der indgået en leje aftale med Viborg kommune af lokalerne. Der var en godvillighed til samarbejde fra de borgere/foreninger der allerede brugte skolen om eftermiddagen og aftenen til bla. Musik/sang i fællesrummet og motion i gymnastiksalen.

Hvorfor det lidt skøre navn ”Hatten”? Jo
H - står for Hvam.
A - for aktivitet,
T - for tilbud.
Så det kan jo ikke bare hedde ”HAT”, så der kom lige ten på bagefter. Derfor navnet Hatten.
Den 1 august startede de 5 første brugere på Hatten. Og efterfølgende kom der flere borgere og medarbejdere.

 

forsiden-hatten.jpg